ОИЦ - Бургас в работен диалог по проект Re-Value

На 11 юни в Културен център „Морско казино“ се проведе работна среща на заинтересовани страни относно Моделите на въздействие по Новия Европейски Баухаус в рамките на проект „Преоценка на климатичната неутралност и качеството на градската среда в европейските крайбрежни градове“ (Re-value).

Форумът бе организиран от Норвежкия университет за наука и технологии (NTNU) и Община Бургас.

По проект Re-value девет европейски крайбрежни града ще демонстрират как климатичната неутралност и качеството на градската среда могат да бъдат приведени в огледално съответствие чрез устойчиво планиране на градския преход за постигане на териториална трансформация.

„Моделът на въздействие“ е инструмент за говорене, картографиране, информиране и подпомагане на вземане на по-информирани решения въз основа на цялостния системен подход с фокус върху екологични, технически, подобряващи качеството на живот, социални, културни и икономически показатели.

Целта на семинара бе да се насърчи процеса на създаване на цялостна проектна идея, като се ангажират всички заинтересовани страни имащи отношение към дългосрочната териториална интервенция.

По време на събитието бе приложен игрови модел „Домино“. Всеки от петте екипа бе обединен около различна гледна точка, която да допринесе за изграждане на план за действие по превръщането на района в екологично чист, привлекателен и приобщаващ квартал.

Ментори от Областен информационен център - Бургас взеха участие в процеса по формиране на иновативни и практични модели на взаимодействие, както и утвърждаване на култура на сътрудничество между заинтересовани страни, местни власти и граждански организации.

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център – Бургас.