Жители на три общини от област Стара Загора бяха информирани за актуални възможности за финансиране с европейски средства

В дните 10, 12 и 13 юни експерти от Областен информационен център – Стара Загора проведоха изнесени приемни в общините: Гълъбово, Павел Баня и Гурково.

Близо 50 граждани и гости на трите общини получиха подробна информация относно актуалната за прием на проектни предложения процедура за подкрепа на семейни предприятия, предприятия от творческите индустрии и сферата на занаятите, както и други предстоящи възможности, съгласно Индикативните годишни работни програми на програмите за 2024г.

Интерес към процедурата проявиха граждани, собственици на микро- и малки предприятия с различна производствена дейност, такива в областта на строителството и недвижимите имоти.

Бюджетът по процедурата е в размер на 117 514 155 лв., като минималния размер на БФП е 15 000 лв., а максималния 150 000 лв. Допустими кандидати са търговци по смисъла на Търговския закон или Закона за кооперациите, които следва да са:

  • Регистрирани не по-късно от 31.12.2021 г.
  • Микро- или малки предприятия по смисъла на чл. 3 и чл. 4 от Закона за малките и средните предприятия (ЗМСП).
  • Да имат средносписъчен брой на персонала за 2023 г. ≥ 1 заети лица.
  • Да са семейно предприятие към датата на обявяване на процедурата, или
  • Да са предприятия с основна икономическа дейност в областта на творческите индустрии.
  • Да са предприятия, осъществяващи дейност, включена в Списъка на занаятите съгласно Приложение № 1 към Закона за занаятите.

Процедурата финансира дейности, свързани с придобиването на машини, съоръжения, инструменти, оборудване за производствения процес, както и специализиран софтуер; създаването на нов онлайн магазин; въвеждането на ИКТ системи/модули; консултантски услуги за подготовка на проектното предложение.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 16.09.2024г., 16:30 часа, като кандидатстването е изцяло по електронен път.

Всички заинтересовани получиха рекламни и информационни материали на центъра, брошури.

Подобни изнесени приемни, експертите ще проведат и в останалите общини от областта, съгласно график, който ще бъде допълнително публикуван на Фейсбук страницата на центъра, както и на календара на Единния информационен портал на Европейските структурни и инвестиционни фондове: https://www.eufunds.bg/bg/oic-events

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.