Община град Добрич представи проект „Техническа помощ за развитие и инвестиции в Център за защита на природата и животните – град Добрич“

Информационно събитие за представяне на иновативния проект „Техническа помощ за развитие и инвестиции в Център за защита на природата и животните – град Добрич“ се проведе днес в Община Добрич. Ръководителят на проекта Детелина Иванова информира присъстващите за целите, задачите и стойността на проекта, който ще окаже благоприятно въздействие за надграждане на дейностите в уникалния Център за защита на природата и животните.

Проектът предвижда изготвяне на планови документи, необходими за функционирането и развитието на Центъра за защита на природата и животните - град Добрич. Заложените дейности включват разработването на:

  • план за развитие на Центъра за защита на природата и животните - град Добрич, вкл. предварителни и обемно-устройствени проучвания;
  • план за колекция с включен план за размножаване;
  • план за консервационни дейности;
  • план-график за изпълнение на дейностите за развитие на Центъра (в краткосрочен и дългосрочен план);
  • техническо задание за инвестиционен технически проект за реконструкция на зооцентъра в гр. Добрич.

Разработените планови документи ще са предпоставка за изпълнение на бъдещ инфраструктурен проект за рехабилитация и модернизация на Центъра за защита на природата и животните по Програма „Околна среда“ 2021-2027 г., с което ще отговаря на европейските и национални изисквания.

С развитието на инфраструктурата в Центъра ще се създадат условия за подобряване на средата за обитаване на отглежданите видове, и за изпълнение на мерки по консервация с приоритет застрашени и защитени местни видове.

Продължителността на проекта е до месец март 2025 г., а стойността му е 198 540,90 лв., осигурени от Програма „Околна среда“.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.  

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

E-mail: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: https://bit.ly/3VWQbUQ

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg