Екипът на ОИЦ - Стара Загора запозна жителите на град Мъглиж с актуални възможности за финансиране с европейски средства

На 20 юни (четвъртък), експерти от Областен информационен център – Стара Загора проведоха изнесена приемна пред сградата на община Мъглиж.

Всички заинтересовани граждани получиха подробна информация относно актуалната за прием на проектни предложения процедура за подкрепа на семейни предприятия, предприятия от творческите индустрии и сферата на занаятите, както и други предстоящи възможности, съгласно Индикативните годишни работни програми на програмите за 2024 г.

Интерес към процедурата проявиха граждани, собственици на микро- и малки предприятия на територията на общината, с различна сфера на дейност, въпроси имаше и от хора, отдали се на библиотечната дейност в града.

Бюджетът по процедурата е в размер на 117 514 155 лв., като минималния размер на БФП е 15 000 лв., а максималния 150 000 лв. Кандидатите следва да  са търговци по смисъла на Търговския закон или Закона за кооперациите, регистрирани не по-късно от 31.12.2021 г.

Процедурата финансира дейности, свързани с придобиването на машини, съоръжения, инструменти, оборудване за производствения процес, както и специализиран софтуер; създаването на нов онлайн магазин, въвеждането на ИКТ системи/модули; консултантски услуги за подготовка на проектното предложение.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 16.09.2024г., 16:30 часа, като кандидатстването е изцяло по електронен път.

По време на изнесената приемна, бе предоставяна информация и относно процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност“, финансирана по Приоритет 4 „Справедлив преход“ на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027, с краен срок на прием на проектни предложения до 19.09.2024г., 18:00 часа.

Брошури, рекламни и информационни материали на центъра, получи всеки един, който получи информация по време на изнесената приемна.

Подобни изнесени приемни, експертите ще проведат и в останалите общини от областта, съгласно график, който ще бъде допълнително публикуван на Фейсбук страницата на центъра, както и на календара на Единния информационен портал: https://www.eufunds.bg/bg/oic-events.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.