ПЕТ ОБЩИНИ ОТ ПИРИНСКО С ОДОБРЕНИ ПРОЕКТИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ

Общините Петрич, Гоце Делчев, Банско, Симитли и Гърмен ще подобрят уличното си осветление с проекти по НПВУ. Проектите на петте общини са одобрени за финансиране по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“.

Одобреният проект на Община Петрич е на стойност 1 562 962 лв. и дейностите по него предвиждат въвеждане на мерки за енергийна ефективност, реконструкция и модернизация на система за улично осветление на територията на самия град.

С проект на стойност 1 117 803 лв. Община Гоце Делчев ще финансира въвеждане на мерки за енергийна ефективност, реконструкция и модернизация на система за улично осветление на гр. Гоце Делчев и селата Мосомище, Буково, Борово, Баничан, Господинци и Лъжница.

Стойността на проекта на Община Банско е 430 596 лв. и чрез него ще бъдат рехабилитирани и модернизирани системи за изкуствено осветление в гр. Добринище и селата Места и Филипово.

Реконструкция на външно изкуствено осветление на град Симитли и село Черниче са заложени в проекта на Община Симитли, който е на стойност 1 161 678 лв.

На територията на община Гърмен също са предвидени мерки за енергийна ефективност в системите за изкуствено улично осветление на стойност 1 998 126 лв.

87 са подадени проекти на Общини по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“. С изключение на 4 от тях, всички останали са одобрени за финансиране.

 

 

ОИЦ - Благоевград е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България.

 

За допълнителна информация:

Елена Михова, експерт КИЛ

Областен информационен център – Благоевград

тел. 0893/336728

e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com