ОИЦ – ЛОВЕЧ С ПЕТО ИНФОРМАЦИОННО СЪБИТИЕ В ТРОЯН

             Датата 22.07.20234 г.  Областен информационен център – Ловеч записа  с поредното си информационно събитие на открито, осъществено в гр. Троян. Това е петото от поредицата информационни събития с открити приемни в общините от Област Ловеч на тема: „Актуални  и предстоящи през 2024 г. процедури по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/, и други програми“. Мобилният щанд на ОИЦ-Ловеч беше разположен от 10:00 до 12:00 часа на Централния площад пред Общината, привличайки вниманието на представители на общинската администрация, местния бизнес и обикновените граждани. Най-голям интерес имаше към две отворени процедури: „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите“ на Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 и проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица” на Агенция по заетостта, финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027. На заинтересованите лица беше предоставена информация за обхвата на процедурите, допустимите кандидати, срокове и начин на подаване на документи, дейности, които ще бъдат финансирани, както и размера на безвъзмездната финансова помощ по всяка от тях.

             Интересни разговори се получиха с представителите от Общината. Акцент беше поставен върху възможността местният бизнес, голяма част от който са семейни фирми и занаятчии, да се включи по дългоочакваната процедура в подкрепа на  семейните предприятия, творческите индустрии и занаятчиите. Самите служители на общинската администрация споделиха, че с обща инициатива на Общината ще бъдат включени в обучението на заети с ваучери. Разговорите вървяха и в посока минали процедури, визирайки ВЕИ-тата и саниранията на сгради, актуална информация по реализацията им, както и развитието на преминалите втори етап Концепции за интегрирани териториални инвестиции, евентуален втори прием за кандидатстване и промените, които могат да бъдат въведени.

             До края на месец юли, експертите на Центъра остава да се срещнат с обществеността на още три общини от Област Ловеч – Априлци, Тетевен и Луковит. Предстоящите информационни консултации можете да проследите в графика на портала www.eufunds.bg, както и на страницата на ОИЦ-Ловеч във Фейсбук.

             Екипът на ОИЦ-Ловеч е на разположение за предоставяне на безплатна информация на място в офиса (сградата на Барокови къщи, ет.1), на тел. 068 604-297, електронна поща oic.lovetch@gmail.com, както и на FB страница: Областен информационен център Ловеч.

 

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в  България.