Общо 15 жилищни блока в Свищов ще бъдат санирани по НПВУ

Общо 15 стават жилищните блокове и кооперации от община Свищов, които получават одобрение за саниране по процедурата BG-RRP-4.024 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“ по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Така всички подадени по втория етап на процедурата проектни предложения от Община Свищов са одобрени на сто процента. От общинската администрация в крайдунавския град приемат това като положителна оценка, от страна на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), за качествената и компетентна работа и организация на община Свищов в процеса по кандидатстване.

Стойността на инвестицията на одобрените за санирани сгради в Свищов възлиза на общо 9 152 877 лева, от които съгласно задължителните условия на програмата 7 322 908 лева са безвъзмездната финансова помощ и 1 829 969 лева са собствен принос на крайните получатели - сдруженията на собствениците на многофамилни жилищни сгради в гр. Свищов. Одобрените за саниране 15-ет сгради в гр. Свищов се намират на ул. „Тодор Миланович“ № 15, ул. „Черни връх" № 9 и № 53 А и Б, ул. „Д-р Г. Атанасович“ № 1 А, ул. „К. Д. Аврамов" № 8, ул. „Вихрен“ № 10-12, ул. „Хаджи Димитър“ № 11, ул. „Цар Освободител“ № 76, ул. „Никола Д. Петков“ № 25 и № 29, ул. „Хемус" № 2, ул. „Патриарх Евтимий'' № 76, бл.15, ул. „П. Р. Славейков'' №7, вх. А, Б и В, ул. „Петър Ангелов“ № 11, бл.3 и ул. „Симеон Ванков“ № 12.

С реализацията на заложените дейности по одобрените проектни предложения се очаква освен общо подобряване енергийните характеристики на многофамилните сгради, да се постигне и подобряване на условията и качеството за живот, чрез технологично обновление и модернизиране на сградния фонд, както и намаляване на енергийната бедност, чрез снижаване на разходите за енергия.

Общият размер на средствата по процедура BG-RRP-4.024 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“ от НПВУ  е в размер на 282 470 400 лв. От подадени общо 307 проектни предложения от цялата страна към момента са одобрени 282 многофамилни жилищни сгради.

 

 

Областен информационен център - Велико Търново

бул. България №24

тел: 062 / 620 072

https://www.facebook.com/oic.vt