СТАРТИРА ОБНОВЯВАНЕТО НА СРЕДНОШКОЛСКОТО ОБЩЕЖИТИЕ В ПАЗАРДЖИК

На 7 август 2024 г., от 10:00 часа, пред сградата на Средношколското общежитие в град Пазарджик, се състоя „Първа копка“ по повод началото на дейностите по обновяване на обект „ЦПЛР – Средношколско общежитие“, гр. Пазарджик.

Официалната церемония откри г-н Нино Ненов, заместник-кмет на Община Пазарджик с ресор „Европейски фондове, програми и проекти“, който представи основните параметри и дейности по проекта. Част от присъстващите бяха г-н Стайо Гарноев (директор на „Средношколското общежитие“ в гр. Пазарджик), представители на общинска администрация, авторски надзор, строителен надзор, представители на фирмата изпълнител, екипът на ОИЦ - Пазрджик и други.

Проектът се финансира от „Национален план за възстановяване и устойчивост“, по процедура „Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование“, на стойност 3 538 656.97 лв., от които 584 901,98 лв. са национално съфинансиране, а 2 953 754,99 лв. е финансирането от НПВУ.

Избраният изпълнител за строително-монтажни работи (СМР), чрез проведена обществена поръчка е „ЕКО-ХИДРО-90“ ООД. Стойността на СМР за обекта е 2 689 562,01 лв. без ДДС.