По проект с евросредства в гр. Павликени възстановяват водното огледало

С европейски средства в гр. Павликени ще бъде възстановена една от забележителностите на града -  водното огледало, разположено непосредствено до Зоопарка в града. Проектът „Реконструкция на част от парк „Кирил Ракаров“ в УПИ VI, кв. 132 по ПУП на гр. Павликени“ е финансиран чрез подхода ВОМР по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG06RDNP001-19.263 МИГ 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“, М07 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020, съфинансирана от ЕЗФРСР.

Официален старт на строителните работи на обекта дадоха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, изпълнителният директор на МИГ „Павликени - Полски Тръмбеш“ Юлиян Вълчев и Красимир Радов, представител на фирмата изпълнител.

Общата стойността на проекта е 223 992 лв., от които 118 663 лв. са безвъзмездна финансова помощ и 105 329 лв. – съфинансиране от Община Павликени. При изпълнение на заложените проектни дейности се предвижда реализация на строително-ремонтни работи на етап І „Водно огледало” от инвестиционния проект. Срокът за изпълнение на строителството е 120 календарни дни. В резултат от изпълнението на проекта ще бъдат извършени дейности за възстановяване на водното огледало и ще бъдат изградени електрическа и ВиК системи за обезпечаване работата на водното огледало.

С възстановяването на водното огледало ще се възроди едно любимо място за отдих и развлечения на жителите на Павликени, но също така ще се подобри и туристическия потенциал на общината. Новата водна атракция ще бъде не само място за разходки и почивка, но и локация където ще могат да се организират културни събития и обществени инициативи.

Техническият проект е изготвен от фирма „Дизайн Груп Студио“ ООД – София, а за изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „Сикстрой“ ЕООД – Велико Търново.

 

 

Областен информационен център - Велико Търново

бул. България №24

тел: 062 / 620 072

https://www.facebook.com/oic.vt