МЕЖДУНАРОДНА КРЪГЛА МАСА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА СОЦИАЛНАТА ИЗОЛАЦИЯ СЕ ПРОВЕДЕ В ПАМПОРОВО

Кръгла маса на тема: “Превенция на негативните последици от продължителната социална изолация сред младежите” се проведе в Пампорово. В нея взеха участие над 40 младежки и социални работници, учители и представители на неправителствения сектор от 10 страни. Смолян бе представен от най-активните местни младежки организации, както и образователни експерти от РУО.

Участниците обсъждаха най-сериозните затруднения, които срещат в работата си младежи, засегнати от продължителната социална изолация, като например трудно задържане на тяхното внимание, ниска мотивация за участие в присъствени дейности, загуба на социални умения и нарушено ментално здраве.

Те споделиха работещи добри практики от различните страни и заедно търсеха най-подходящите образователни инструменти и подходи за преодоляване на настоящите и бъдещите проблеми, свързани с все по-широката дигитализация и липса на физическо общуване сред младите хора.

Събитието бе част от дейностите по проект 2023-3-BG01-KA153-YOU-000170748 “Да се върнем присъствено”, финансиран по програма Еразъм + с подкрепата на Център за развитие на човешките ресурси.