Укрепване на общинския капацитет на община Черноочене

На 15 август 2024 година в читалище „Пробуда 1952“ село Черноочене се проведе заключителна пресконференция по Проект „Укрепване на общинския капацитет- община Черноочене, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05SFRP002-2.002-0012-C01 съфинансиран от Европейския съюз чрез програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 година.

На заключителната пресконференция присъстваха представителите на Управителния орган – госпожа Лилия Кирилова и госпожа Светлана Минева, кметът на общината – инж. Айджан Ахмед, председателят на общинския съвет – господин Месру Мюмюн, секретарят и заместник кметовете на общината, директори на дирекции, началник отдели и служители, свързани с предоставянето на социални услуги.
На заключителната пресконференция бе отчетено успешното изпълнение на дейностите по Проекта : създаване на фронт-офис и оборудване на едно ново работно място, укрепване на общинския капацитет чрез финансиране възнагражденията на новоназначен служител по ЗЛП и ЗХУ и служител на кандидата с вменени задължения по насочване на потребители по ДДД „Асистентска подкрепа“ за срок от 18 месеца, изготвяне на Анализ от потребностите от социални услуги на общинско и областно ниво, изготвяне на Програма за развитие на качеството на социалните услуги, предоставяне на супервизия на лицата от целевата група по проекта, повишаване на капацитета на служителите чрез участие в различни форми на обучения.
Освен успешно изпълнение на дейностите по Проекта, бе отчетено и коректното и целево изразходване на безвъзмездната финансова помощ в размер на 45 137 лева.
До края на изпълнение дейностите по Проекта – 31.08.2024 година предстои последно обучение за 4 служители от целевата група, което ще се проведе онлайн в рамките на 4 академични часа.
В заключение Проектът бе определен като изключително навременен, полезен и успешен, като в резултат от дейностите е подобрено качеството и ефективността на предлаганите от общината социални и интегрирани здравно-социални услуги.