ОИЦ-Пловдив се включи в уъркшоп на тема „Устойчив дигитален бизнес“

На 11 и 12 септември 2024 г. в гр. Пловдив се проведе уъркшоп на тема „Устойчив дигитален бизнес“. Той бе насочен към социални предприятия, служители и представители на вписаните социални предприятия от Южен централен регион, както и други заинтересовани страни.

Екипът на Областен информационен център се включи в програмата на втория ден с презентация на новооткритата процедура на Програма "Техническа помощ" - „Активни и компетентни организации на гражданското общество за повишаване на добавената стойност на политиката на сближаване в България“.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 8,6 млн. лв., а максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за проект – 53 000 лв. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 28.11.2024 г., 17:00 ч.

Основните цели на процедурата са повишаване на административния капацитет на организации на гражданското общество за укрепване прилагането на принципа на партньорство за изпълнението на програмите от Споразумението за партньорство, както и повишаване на гражданското участие и ангажираност при разработването, изпълнението, мониторинга и оценката на програмите от Споразумението за партньорство.

Събитието е част от проект П41 „Развитие на социалната икономика“ от НПВУ, както и от проект Cyber4AllSTAR по програма „Дигитална Европа“ на European Commission на Европейски цифров иновационен хъб „Тракия“ в партньортство с Холистик.БГ.

Организатори на събитието са Еврпейски цифров иновационен хъб Тракия, Проект „Развитие на социалната икономика“ - Регионален Център Пловдив
и Холистик.БГ

Областен информационен център – Пловдив е част от мрежата от 27 информационни центъра в страната за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.