МЕЖДУНАРОДЕН СЕМИНАР ЗА ПРЕХОДА КЪМ СИНЯ ИКОНОМИКА В ЧЕРНОМОРСКИЯ БАСЕЙН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ВАРНА

Асоциацията на Българските Черноморски Общини (АБЧО) организира международен семинар със заинтересовани институции от нашата страна и партньорите по проекта „EfxINNOs: Създаване на иновативна мрежа за трансфер на морски технологии за подобряване на прехода към устойчива синя икономика в Черноморския басейн“. Събитието ще се проведе на 3.10.2024 г. (четвъртък) от 9:30 до 15:00 ч. в зала „Варна“ на хотел „Черно море“ – гр. Варна.

Форумът е насочен към черноморски общини и институции, отговорни за опазване на водите и биоразнообразието, както и към изследователи, студенти и млади професионалисти. Конференцията е безплатна с осигурен симултанен превод на български език. За участие е необходима предварителна регистрация на следния линк - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1C7s7yYKKSQiM4y65fBFV3uxlYZa20a7p_hGnGhvdOvJOhQ/viewform.

EfxINNOs се финансира от Програма Interreg NEXT „Черноморски басейн“ 2021-2027 г. В него участват като партньори национални университети и институции за морски изследвания: Тракийски университет „Демокрит“ от Гърция, Държавен университет Илия – Грузия, Истанбулски университет – Турция, Технически университет - Варна, Асоциация на българските черноморски общини и Национален институт за морски изследвания и развитие от Румъния.

Проектът предвижда разработването и прилагането на иновативна, високотехнологична и икономически ефективна мрежа от платформи за мониторинг и събиране на данни, изображения и видеоклипове за морското биоразнообразие и за въздействието от човешката дейност в Черно море и Северно Егейско море.



Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна