Община Бургас организира първа общностна среща по проект "Подмлади града"

Община Бургас е водещ партньор в проект „ПОДМЛАДИ ГРАДА: Иновативни мерки в отговор на градските предизвикателства към качеството на живот и здравето на общността“, съфинансиран със средства на Европейския фонд за регионално развитие от Европейската инициатива за градовете, насочена към финансиране на иновативни действия, фокусирани върху Новия европейски Баухаус.

Дейностите по проекта ще се фокусират върху Спортна зала „Младост“ и околните пространства и включват цялостен ремонт на сградата, създаване нови функционални пространства, изграждане на детска площадка, създаване на сензорни и терапевтични градини с билки и овощни дървета.

В рамките на проекта ще бъде организирана първа общностна среща на 28 септември 2024 (събота) от 11:00 до 14:00 ч. в двора на Спортна зала „Младост“.

Събитието ще протече под формата на работилница, с цел не само да представи първоначалните дизайни и концепции за обновената визия на залата, но и да събере ценни идеи и предложения от жителите на квартала. С помощта на метода „Точкова демокрация“ ще се гарантира, че всички гласове и предпочитания ще бъдат отчетени в процеса на вземане на решения. По този начин ще се създаде чувство на собственост и ангажираност към новото пространство, което ще служи не само като спортно съоръжение, но и като център за социална свързаност и активно включване.

Всеки желаещ може да заповяда на 28-ми септември (събота), за да се включи със своите виждания на посоченото събитие: https://www.facebook.com/events/1053682909472206

 

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас