Експерти от ОИЦ - Бургас с участие в първата общностна среща по проект „Подмлади града"

Експерти от Областен информационен център с участие в първата общностна среща по проект „Подмлади града: Иновативни мерки в отговор на градските предизвикателства към качеството на живот и здравето на общността“, съфинансиран със средства на Европейския фонд за регионално развитие от Европейската инициатива за градовете, насочена към подкрепа на иновативни действия, фокусирани върху Новия европейски Баухаус.

На 28 септември пред Спортна зала "Младост" се проведе работилница, с цел не само да бъдат представени първоначалните дизайни и концепции за обновената визия на залата, но и да бъдат събрани ценни идеи и предложения от жителите на квартала. Диалогът между различните участници се реализира с помощта на метода „Точкова демокрация“, чрез който всички гласове и предпочитания ще бъдат отчетени и взети под внимание в процеса на финализиране на решения по планираните интервенции. По такъв начин всеки гражданин отделил време да се запознае с визията и заложените предстоящи дейности ще припознае новото пространство като център за споделена свързаност и активно включване на различни колективни интереси.

Като водещ партньор, Община Бургас определя ключова роля на местните общности върху оформянето облика на спортното съоръжение и прилежащите му пространства. Предвидени са цялостен ремонт на сградата, създаване на нови функционални пространства, изграждане на детска площадка и създаване на сензорни и терапевтични градини с билки и овощни дървета.

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас