ОИЦ СЛИВЕН ПРОВЕДЕ ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ФИНАНСИРАНЕ С ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА В ОБЩИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА

В периода 24-26 септември екипът на Областен информационен център Сливен (ОИЦ)  проведе информационни събития на открито в общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Инициативата бе част от цикъл-срещи, които ОИЦ организира за информиране на широката общественост в областта относно възможностите за финансиране от Европейските фондове за споделено управление през програмен период 2021-2027.

На откритите приемни заинтересованите граждани имаха възможност да се  информират и да задават своите въпроси за актуални и предстоящи процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмите, съфинансирани със средства от Европейските фондове. Интерес бе проявен към процедури, предлагащи финансова подкрепа на домакинства, на сдружения и на бизнеса в настоящия програмен период.

В четирите общини, екипът на Центъра подробно разясняваше условията за кандидатстване по актуалните към момента проекти: „Родители в заетост“, проект „Започвам работа“ - Компонент 2 „Обучение“, предлагащ напълно безплатни обучения с ваучери за безработни и неактивни лица и проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица“, финансиращ обучителни ваучери за заети лица, включително и на самостоятелно заети лица. Трите проекта се изпълняват на територията на цялата страна по Програма „Развитие на човешките ресурси“  2021 – 2027 и се администрират от Агенция по заетостта чрез Бюрата по труда.

Областен информационен център Сливен е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на средствата от ЕС в България.