СТАРТИРА РЕМОНТЪТ НА СГРАДАТА НА ЦЕНТЪРА ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ В МОМЧИЛГРАД

Стартира изпълнението на строително-монтажните работи по проект „Текущ ремонт на сграда с идентификатор 48996.104.86.1 по KKKP на гр. Момчилград, в която се помещава Център за социална рехабилитация и интеграция“. Финансирането на проекта е съгласно сключения договор за съвместна дейност между Община Момчилград и Фонд „Социална закрила” на обща стойност 64 453,90 лв. с ДДС, като от ФСЗ са осигурени 57 363, 97 лв., а 7 089,93 лв. са финансови средства от бюджета на Община Момчилград.

Ремонтните дейности по проекта включват извършване на следните видове работи: текущ ремонт на покрива на сградата – подмяна на стари керемиди с нови; полагане на нова дъсчена обшивка; полагане на нова хидроизолация върху дъсчена обшивка; направа на двойна летвена скара; демонтаж на стари водосточни тръби и улуци и монтаж на нови; демонтаж на стария ламинат в помещенията на ЦСРИ и монтаж на водоустойчива винилова настилка; изчукване на стара мазилка по стени и тавани; грундиране и шпакловане; боядисване на стени и тавани в помещенията на ЦСРИ; ремонт на тоалетна на потребителите на социалната услуга и ремонт на тоалетна за персонал; подмяна на осветителни тела; ремонтни работи по фасади – изчукване на стара мазилка и направа на кърпежи; боядисване на фасади и др.

Изпълнението на строително-монтажните работи следва да приключи в рамките на 2 месеца, но не по-късно от 30.11.2024 г.

Дейностите по проекта са насочени изцяло към подобряване функционирането и предоставянето на качествени социални услуги, свързани с удовлетворяване потребностите на хора в неравностойно положение от община Момчилград, ползватели на услугата ЦСРИ.

Очакванията са след изпълнението на проекта да се гарантира равен достъп до социални услуги, отговарящи на индивидуалните потребности на гражданите в неравностойно положение.

 

Областен информационен център - Кърджали е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.

Областен информационен център – Кърджали

Тел.: 0361 65334

E-mail: oic_kardjali@abv.bg

www.eufunds.bg