ОСИГУРЕНИ СА СРЕДСТВА ЗА ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ДОМА ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА В КЪРДЖАЛИ

В Международния ден на възрастните хора – 1 октомври, общинското ръководство в Кърджали демонстрира грижа към хората от третата възраст. Управляващите не пропуснаха нито едно от тържествата по повод празника като засвидетелстваха своето признание, уважение и подкрепа към старите хора, за да може те да имат по-достоен и качествен живот. Общинското ръководство не пропусна и Дома за стари хора, където бе организирано градинско парти.

Осигурени са средства за основен ремонт на Дома за възрастни хора в Кърджали съобщи кметът на Кърджали Ерол Мюмюн. Финансирането е от Националния план за възстановяване и устойчивост по проект "Модернизиране и реформиране на Дом за стари хора в град Кърджали" на стойност  2 625 406,32лв.

Предвижда се основен ремонт на съществуващата сграда, внедряване на мерки за енергийна ефективност, обзавеждане, осигуряване на достъпна среда, както и изграждане на пристройка. След реализацията на проекта условията за престой в дома ще се променят и подобрят коренно. "Възрастните хора ще бъдат настанени по двама в стая, като всяка стая ще бъде с отделна баня и тоалетна. Нашите грижи  за възрастните хора няма да приключат с приключване на проекта, те могат да разчитат винаги на подкрепа“, каза Ерол Мюмюн.

Домът се управлява от Областната организация на БЧК  в партньорство с Община Кърджали, която преотстъпва безвъзмездно сградата, и е с капацитет от 30 души.

 

Областен информационен център - Кърджали е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.

Областен информационен център – Кърджали

Тел.: 0361 65334

E-mail: oic_kardjali@abv.bg

www.eufunds.bg