ОИЦ – Стара Загора се включи в бизнес среща в Община Николаево

На 4 октомври 2024 г., Областен информационен център – Стара Загора се включи в бизнес среща, организирана от кмета на община Николаево инж. Константин Костов. За да представят своята дейност и да осъществят пряк контакт с представителите на бизнеса в една от малките общини в област Стара Загора, присъстваха още представители на Дирекция „Бюро по труда“, гр. Казанлък и на Агенция за регионално икономическо развитие, гр. Стара Загора.  
В срещата, която се проведе в залата на Народно читалище „Васил Левски 1923 г.“ участие взеха повече от 50 представители на различни бизнес сектори, развиващи стопанска дейност на територията на общината – домакин.  Такъв тип среща се провежда за пръв път в община Николаево и интересът беше взаимен, като всички участващи бяха удовлетворени от получената информация и контактите, които успяха да осъществят. 
Пред присъстващите управителят на Областен информационен център Стара Загора, г-жа Радка Тилева, представи услугите, които експертите на офиса предоставят на представителите на институции, на юридически и физически лица и неправителствени организации повече от 12 години. На достъпен за присъстващите език бяха разяснени политиката и целите на ЕС за солидарност, насочени към достигане на средствата за подкрепа и до по-слабо развитите населени места. С актуалните към момента процедури, както и предстоящите за отваряне до края на годината и началото на следващата, финансирани по програмите от Споразумението за партньорство и програмите за трансгранично сътрудничество, Стратегическия план за развитие на земеделието и  селските райони на Република България, Националния план за възстановяване и устойчивост и други запозна в резюме г-жа Тилева участниците. „През следващите месеци до края на настоящата година и в началото на следващата година предстоят много приеми, които ще изискват от всеки заинтересован да получи подкрепа за развитие на бизнеса си, бързи действия и ние сме тук за да ви съдействаме. Като експерти с дългогодишен опит в тази сфера можем да ви предоставим информация относно целия процес от проверка на допустимостта, през кандидатстването, изпълнението и отчитането на един проект. С участието на община Николаево в МИГ и МИРГ ще имате още една изключително добра възможност за финансиране на вашите бизнес идеи, на каквато не бихте могли да разчитате на национален  прием.“ В края на изказването си г-жа Тилева сподели: „Радвам се, че сме заедно тук сред вас - общината и бизнеса, и съм уверена, че с общи усилия региона ще получи финансовата подкрепа от която има нужда за своето устойчиво развитие.“
След срещата, в неформалните разговори, на които бяха обсъдени конкретни казуси на участниците, всички получиха актуални информационни материали за възможностите за финансиране от ЕСИФ и ЕФСУ в близките месеци. 

Контакти:

Областен информационен център Стара Загора

бул. „Митрополит Методи Кусев“ № 9

тел.: 042/603  526

e-mail: oic.stz@gmail.com

www.eufunds.bg

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз.