ОИЦ – Стара Загора завърши обиколката на областта със събитие в Стара Загора

В петъчния ден, екипът на Областен информационен център – Стара Загора проведе информационна среща с представители на местни културни организации от областта. Срещата се състоя в конферентната зала на Международен младежки център в Стара Загора.

Пред повече от 41 представители на местни културни организации, г-жа Надежда Живкова представи презентация с актуални към момента и предстоящи възможности, от които биха могли да се възползват присъстващите в залата.  В провелата се след края на презентацията дискусия, г-жа Живкова и управителя на центъра г-жа Радка Тилева, отговаряха на възникнали въпроси.

Много от читалищните служители споделиха опита си от вече реализирани проекти и от такива, към които мислят да насочат усилията си. Закупуване на техника, оборудване, извършване на строително-ремонтни дейности, са необходими за подобряване на читалищната среда и неща, които биха  допринесли за подобряване на културния живот по населени места, коментираха участниците в срещата.

Обсъдени бяха и проектите по отделните Индикативни годишни работни програми по програмите за 2025 г.

Информационното събитие бе част от поредицата събития на Областен информационен център - Стара Загора за 2024 година, с провеждането на което ОИЦ – Стара Загора обхвана всичките 11 общини на територията на областта.

 

Контакти:

Областен информационен център Стара Загора

бул. „Митрополит Методи Кусев“ № 9

тел.: 042/603  526

e-mail: oic.stz@gmail.com

www.eufunds.bg

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.