TIME TO MOVE

Областен информационен център Сливен участва в информационен ден за популяризиране на мрежaта Еurodesk сред младите хора, организиран от Младежки дом Сливен.

Събитието е част от кампанията „Time to Move“ за онлайн и присъствени събития в Европа, които се организират от Мрежата всяка година през месец октомври. Целта е младите хора в Европа да бъдат информирани за всички възможности за пътувания и образователна мобилност.

От 1990 г. мрежата Eurodesk предлага информация, целенасочена и подходяща за европейските възможности на младежите. България е национален партньор от 2002 г.  Eurodesk работи като европейска мрежа от 38 Eurodesk центъра, обединяващи над 1200 младежки доставчици на информация (Eurodesk Multipliers) в 36 страни. Заедно те повишават осведомеността относно възможностите за мобилност на младежите и ги насърчават да станат активни граждани.

Финансирани от Програма „Еразъм+“, услугите на мрежата Eurodesk са безплатни и лесно достъпни. Повече информация за възможностите, които предоставя мрежата може да бъде получена на следния линк: https://eurodesk.bg/

Областен информационен център Сливен е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на средствата от ЕС в България.