Борислава Пламенова е мениджър за първи път

Борислава Пламенова, ученичка в 11 а клас на ПГ „Проф.  д-р Асен Златаров”- Видин, пое управлението на Областен информационен център-Видин. В рамките на инициативата на Джуниър Ачийвмънт-България „Мениджър за един ден", тя зае позицията на управител на центъра. Така, за първи път в живота си, тя ще има възможност да бъде мениджър и в това си качество да координира и насочва цялостната работа на екипа на центъра и предоставянето на услуги на потенциалните бенефициенти от област Видин.

В началото на работния ден Борислава, която е специалност "Икономика и търговия", се запозна с процедурния наръчник за дейността на областните информационни центрове и длъжностните характеристики на екипа на центъра във Видин. Младият мениджър проучи и възможностите, които дава на бенефициентите Информационната система за управление и наблюдение на Европейските фондове (ИСУН) и се запозна с реализирани проекти в област Видин. С оглед специалността си, тя разгледа детайлно проект на фирма, изпълнен по програма "Конкурентоспособност".

Борислава Пламенова активно взаимодейства с екипа на ОИЦ-Видин. Управителят на ОИЦ Мариела Савкова й представи основните моменти в работата и запозна младият мениджър с дейността на мрежата от 27 информационни центъра, европейските програми за финансиране и системата за кандидатстване, отчитане и информация за средствата от ЕС - ИСУН. Експертът Цветомир Ценков акцентира на популяризирането на възможностите за финансиране чрез медиите и социалните мрежи, а експертът Яна Гъркова на поддържането на пряка връзка с бенефициентите чрез регулярното изпращане на актуални справки с отворените процедури за кандидатстване, както и на някои специфики при работата с ИСУН в модула за отчетност на изпълнението на програмите.

Областен информационен център-Видин се включва за седми път в инициативата на Джуниър Ачийвмънт-България „Мениджър за един ден". Като част от цялостната си политика за работа с младите хора, ОИЦ-Видин подкрепяше дейността на младежкия парламент през годините, както и осигури възможности за стажуване в офиса на десетки ученици от Видин.

Областен информационен център–Видин е част от националната мрежа от 27 информационни центрове за популяризиране на Eвропейските фондове при споделено управление, регламентирана от Закона за управление на средствата от Eвропейските фондове при споделено управление.

 

За допълнителна информация:

Цветомир Ценков

Експерт „Комуникация, информация и логистика”

Тел: 0879 949 201

E-mail: oic_vidin@abv.bg  

www.eufunds.bg