ОИЦ - ПЛЕВЕН Е ДОМАКИН НА ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА ПО ИНТЕРРЕГ VI-A РУМЪНИЯ - БЪЛГАРИЯ

Областният информационен център в Плевен е домакин на информационна среща по програмата за трансгранно сътрудничество Интеррег VI-A Румъния - България 2021-2027. Събитието е организирано от Съвместния секретариат в Калараш, за да се представи възможността за подкрепа на проекти в областта на образованието.

Поканата по Приоритет 3: „Образован регион, специфична цел 4.2 – Подобряване на равния достъп до приобщаващи и качествени услуги в областта на образованието, обучението и ученето през целия живот чрез развитие на достъпна инфраструктура, включително чрез насърчаване на устойчивостта на образованието и обучението от разстояние и в електронна среда" е отворена и проектни предложения могат да се подават до 13 ч. на 9 септември 2024 г.

Общо 15 млн. лева са планирани за подкрепа на инициативите на публични органи, училища, неправителствени организации, търговски камари  сферата на образователните услуги в граничните райони. Обхватът на допустимите дейности е разнообразен - от мерки в училищна среда през насърчаване на ученето през целия живот до организирането на трансгранични стажове за студенти или млади специалисти и развитието на партньорства между средни и висши учебни заведения и бизнеса.

Експертите от Секретата дадоха ценни практически указания за подготовката и изпълнението на успешни проекти.