ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА КОМБИНИРАНА КОНЦЕПЦИЯ BG16FFPR003-2.001-0137 „РЕГИОНАЛНА ЕКОСИСТЕМА ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ: ИНТЕГРИРАНИ ИНВЕСТИЦИИ ЗА ОБЩНОСТНО БЛАГОПОЛУЧИЕ“

Дата на събитието
Време на провеждане
10:30

Община Раднево

На 18 април (четвъртък) 2024 година от 10:30 ч. ще се проведе обществено обсъждане на комбинирана концепция за ИТИ „РЕГИОНАЛНА ЕКОСИСТЕМА ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ: ИНТЕГРИРАНИ ИНВЕСТИЦИИ ЗА ОБЩНОСТНО БЛАГОПОЛУЧИЕ“, с водещ партньор Сдружение Югоизточен регионален иновационен център „Здраве”. Събитието ще се състои в зала 315 на Общинска администрация, гр. РАДНЕВО.

В концепцията са включени 17 партньора, които ще изпълняват проектни идеи за дейности от различни сектори: здравеопазване, социални услуги, култура, икономика, наука, иновации и туризъм. Общата стойност на БФП за изпълнение на инвестициите, заложени в концепцията са в размер на 9 116 920 лв. и ще се осигурява от програмите „Развитие на регионите“ 2021-2027г., Програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ 2021-2027г. и Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 г. Предвидено е и съфинансиране от страна на водещия партньор, както и ползването на финансови инструменти за цялостната реализация на концепцията.  

Във връзка с инвестициите в социална и здравна инфраструктура, отговорните партньори предвиждат изпълнението на подходящи "меки" мерки със собствено финансиране, както следва:
- Програми за обучение и развитие на здравните и социалните служители с цел повишаване на техните умения и компетентности.
- Инициативи за насърчаване на по-ефективното използване на новите технологии и методи в областта на здравеопазването и социалната работа.
- Информационни кампании, насочени към общността, за повишаване на осведомеността за новите здравни и социални услуги.
- Партньорства и сътрудничество с обществени организации и НПО, които имат опит в областта на здравеопазването и социалната подкрепа.
- Програми за включване на обществеността в процеса на планиране и реализация на нови здравни и социални инициативи.

Основна цел на концепцията е да се оползотвори оптимално местния потенциал за постигане на по-висок стандарт на живот на територията на общините Раднево, Сливен, Ямбол, Стралджа, Болярово, Созопол и Камено, чрез насърчаване на партньорството и сътрудничеството между участващите заинтересовани страни, преодоляване на неблагоприятните демографски тенденции, климатичните промени, преход към нисковъглеродна икономика и индустриална трансформация.

•    Линк към резюме и презентация на концепцията:

https://drive.google.com/file/d/1ul0Bhnmfu7icKvAZPXIEWzmXROBQgXrm/view?usp=drive_link

•    Линк към онлайн анкета: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfX2PP5suKh_-OSOkZRu7YOG2qaguTtqU-lip79AByhxkXS6Q/viewform?usp=sharing

Ако имате проблем с отварянето на връзките, моля да ги копирате в адресния ред на браузъра.  

•    Препоръки или възражения, могат да се изпращат по електронна  поща, към Звено за публични консултации към РСР на ЮИР (Областен информационен център - Стара Загора), не по-късно от 3 дни след общественото обсъждане на e-mail: oic.stz@gmail.com;

________________________________________
Областен Информационен Център – Стара Загора
тел.: 042/603 526
e-mail: oic.stz@gmail.com;
адрес:гр. Стара Загора, бул. „Митрополит Методи Кусев“ 9;
web: www.eufunds.bg

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 Областни информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз.

ОИЦ
Стара Загора