ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ НА НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ - СОФИЯ

Дата на събитието
Време на провеждане
15:00

На 10 април 2024 г. от 15:00 ч. в зала 105 на Община Сливен, бул. „Цар Освободител“ № 1, ще се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) с вх. рег. № BG16FFPR003-2.001-0034, „Модернизиране на образователна, спортна и туристическа инфраструктура - Важен фактор за развитието на качеството на човешкия капитал и конкурентоспособността на Югоизточен Регион“, която е преминала успешно етапа на оценка за административно съответствие и допустимост.

Водещ кандидат на КИТИ е Национална спортна академия „Васил Левски“ – София (НСА) с партньори Община Несебър и Община Сливен.

Концепцията включва изпълнение на следните дейности: Модернизиране на Водна учебна база на НСА в гр. Несебър; Модернизация на образователната среда и подобряване на инфраструктурата на територията на Спортно училище „Димитър Рохов“ - гр. Сливен; Изграждане на посетителски център за представяне и експониране на местното природно и културно наследство в гр. Несебър; Изготвяне на комплексни програми за десегрегация, превенция на вторична сегрегация против дискриминация - на територията на община Сливен и община Несебър.

Линк към презентация на КИТИ „Модернизиране на образователна, спортна и туристическа инфраструктура - Важен фактор за развитието на качеството на човешкия капитал и конкурентоспособността на Югоизточен Регион“:

https://docs.google.com/presentation/d/1Z5K7hrYwsRwWrn1qw9tViTkzszN5gKguts8souqsQrM/edit?usp=sharing

Препоръки и възражения по концепция: „Модернизиране на образователна, спортна и туристическа инфраструктура - Важен фактор за развитието на качеството на човешкия капитал и конкурентоспособността на Югоизточен Регион“ могат да бъдат направени чрез онлайн анкета: https://forms.gle/7U1ocXbJWMbz1Y2P6, както и на електронната поща на ОИЦ Сливен, който е част от Звеното за публични консултации към РСР на ЮИР: oicsliven@gmail.com, не по-късно от три работни дни след провеждане на събитието.

Допълнителна информация може да бъде получена от експертите от ОИЦ – Сливен на телефон: 044/611 145.

 

Областен информационен център Сливен е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на средствата от ЕС в България.

ОИЦ
Сливен