Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции BG16FFPR003-2.001-0103 „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране от ниво 2“

Дата на събитието
Време на провеждане
13:45

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции BG16FFPR003-2.001-0103 „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране от ниво 2“, с водещ партньор Агенция “Пътна инфраструктура”, ще се проведе на: 

  • 18.04.2024 г. от 13:45 ч. в лекционна зала Читалище "Георги Кондолов"- ул. Хан Аспарух" 34, Царево.

Целта на проектното предложение е да се подобри транспортната свързаност на ниво регион, вкл. връзката на общините Царево и Малко Търново с населените места по протежение на Южното Черноморие. Това ще подпомогне икономическата активност и трудовата мобилност в региона. Добрата пътна инфраструктура, ведно с планираните мерки за развитие на устойчив туризъм, ще допринесат за по-баланирано разивитие на региона и намаляване на вътрешнорегионалните различия. Мерките, предвидени за изпълнение от страна на Агенция "Пътна инфраструктура" ще допринесат към стимулиране на местното икономическо развитие и създаване на условия за привличане на инвестиции, ведно с намаляване на вредните емисии и подобряване на пътната безопасност. Община Царево от своя страна залага на потенциалите на района и ще развива дейности с насоченост към развитие на алтернативни форми на туризъм с по-висока добвена стойност за социално-икономическото и териториалното развитие на региона. Стремежа на община Царево е са изпълнение на планираните мерки да се допринесе за утвърждаване на общината, като дестинация от туристически интерес за практикуване на културен, крайбрежен и морски туризъм, с внимание към околната среда и чрез развитие на местни забележителности и атракции. 

 

Линк към презентация на КИТИ BG16FFPR003-2.001-0103 „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране от ниво 2“:

https://docs.google.com/presentation/d/1HZNeERKWp9Qyub2gCQTZcHqCDCl77qPjK0ULmw9pNeA/edit?usp=sharing

Приканваме ви да попълните онлайн анкета и да оставите мнение и препоръки за КИТИ BG16FFPR003-2.001-0103 „Развитие на устойчив туризъм и подобряване на транспортната свързаност на Югоизточния регион за планиране от ниво 2“ на следния линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3qNPR48PJvQHTXsGTteFYY7H6Z648t-wslv7jQAT9xed8Qw/viewform?usp=sf_link

Ако имате проблем с отварянето на връзките, моля да ги копирате в адресния ред на браузъра.  

Всяко заинтересовано лице или страна може да направи препоръки или възражения, които да изпрати на електронната поща на ОИЦ-Бургас / Звено за публични консултации към РСР на ЮИР не по-късно от 20.04.2024 г.: oic.burgas@gmail.com.

 

Областен информационен център – Бургас е част от мрежата от 27 информационни центъра за популяризиране на кохезионната политика на Европейския съюз в Р. България.
 

Областен информационен център – Бургас

Тел. 056/ 826136

e-mail: oic.burgas@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/oblsaten.informacionen.center.burgas/
 
ОИЦ
Бургас