Разградски гимназисти проведоха стажа си в ОИЦ

Първата група възпитаници на Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман” в Разград проведоха учебната си практика в Областния информационен център (ОИЦ). Гимназистите се обучават в специалностите „Счетоводство” и „Митническа и данъчна администрация”.

Младежите се запознаха с работните процеси в ОИЦ - Разград, както и с дейността и услугите, предоставяни от мрежата от областни информационни центрове в страната.

Сред включените в програмата теми на практиката бяха запознаване с Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове в България www.eufunds.bg, разглеждане на електронната платформа за кандидатстване и отчитане на проекти ИСУН, успешно осъществени европроекти в Лудогорието в периода 2007-2020 г., актуални и предстоящи за обявяване процедури за прием по европрограмите, възможности за финансиране на проекти до 2027 г. и др.

Стажантите се включиха и в реална работна среда – в подготовката и провеждането на информационни събития на ОИЦ - Разград.

В края на практиката младежите споделиха своите планове за бъдещо развитие в сферите на IT технологиите, програмирането и счетоводството. Обединиха се около мнението, че стажът им в ОИЦ – Разград е бил полезен за развитието им и са получили информация и знания, които не биха придобили на друго място.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.