ОИЦ – Разград се включва в общата кампания на Мрежата от ОИЦ в страната

Екипът на Областен информационен център (ОИЦ) – Разград се срещна с представители на консултативния Областен съвет на хората с увреждания, общественици и граждани.

Събитието „Новите програми през периода 2021 - 2027 г.” се проведе в рамките на общата инициатива на мрежата от ОИЦ, посветена на новия програмен период. Тя се провежда в периода от 14 ноември до 16 декември в цялата страна.

Експертите от ОИЦ – Разград запознаха участниците с актуалните и предстоящи възможности за финансиране на проекти от новите програми за България, финансирани от Европейските фондове за споделено управление в годините до 2027-ма.

Акцент бе поставен върху процедурите по които могат да кандидатстват организациите на хората с увреждания в област Разград. Коментирани бяха предстоящите възможности за създаване и развитие на социални предприятия с финансиране от Програмата за развитие на човешките ресурси.

Последва дискусия, по време на която участниците зададоха въпроси и споделиха очакванията си от европейското финансиране за подобряване условията за работа,  активност и реализация в различни сфери.

Събитието е в навечерието на Mеждународния ден на хората с увреждания – 3 декември. Отбелязването на този ден по традиция включва партньорството на ОИЦ – Разград през годините.

Екипът на ОИЦ пожела на всички присъстващи здраве, благополучие и подобрени условия за достоен живот.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.