В Разград стартира проекта за топъл обяд за нуждаещи се граждани

В първите работни дни на 2023-та местната управа започна изпълнението на проект „Топъл обяд в община Разград с финансиране от Програма „Храни и основно материално подпомагане2021-2027 г.

Стойността на проекта е в размер на 1  005 388,80 лева, а продължителността му 33 месеца − до 30 септември 2025 година.

Проектът е продължение на идентични проекти от предходни периоди за осигуряване на здравословна, разнообразна и питателна топла храна за обяд на хора, които не са в състояние сами или с помощта на свои близки да си осигуряват такава. През годините нараства броя на подпомаганите, като досега максималният им брой е бил 350. 

В новия проект целева група са четиристотин жители на община Разград. Списъкът може да се актуализира при освобождаване на място и при промяна на линията на бедност. Заявления могат да се подават през целия период на реализация на проекта в кметствата по адресна регистрация и в Общинската администрация.

Потребителите получават обяд в работните дни от седмицата – супа, основно ястие и хляб, а веднъж седмично и десерт.

В областния град по график храната се раздава в два пункта – в ж.к. „Орел и в бистро „Бели Лом, а по селата – в сградите на кметствата. Потребители има във всички села на общината, с изключение на селата Черковна и Ушинци.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.