С евросредства ще се подготвят три нови стратегии за ВОМР в четири общини от Разградска област

Три са одобрените от Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) проекти за безвъзмездна подкрепа в изготвянето на местни стратегически документи, включващи четири общини от Лудогорието.

Функциониращите и досега местни инициативни групи МИГ Исперих и МИГ Завет-Кубрат ще разработват нови стратегии по подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР) за периода 2023 - 2027 година.  

Цар Калоян е новата община от Разградска област, включена в местна инициативна група. Тя е част от МИГ Ветово - Цар Калоян - Опака, заедно със двете съседни нейни общини, съответно  от областите Русе и Търговище.

Общо одобрените средства за МИГ в област Разград са 125 606 лева. Проектите ще се реализират в рамките на подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” от ПРСР 2014-2020 г. и се очаква да завършат до края на годината.

Намеренията на всички бенефициенти са да работят за привличане на финансови ресурси за осъществяване на проекти на тяхна територия.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.