Започва изпълнението на още европроекти с подкрепа от МИГ Завет - Кубрат

В края на 2022 г. и началото на 2023 г. са подписани нови шест договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ (БФП) на бенефициенти от територията на Местна инициативна група (МИГ) Завет - Кубрат. Подкрепата за тях е от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” от Стратегията за Водено от общностите местно развитие (ВОМР).

Общата стойност на договорите възлиза на 894 260.46 лева, от които 447 130. 23 лева са БФП, а останалите – собствено участие на одобрените кандидати. Те са земеделски производители и стопани от общините Кубрат и Завет.

Очаква се тяхното реализиране да помогне за модернизиране стопанствата на земеделските производители с нова техника и инвентар. Проектните дейности са насочени към подобряване на цялостната дейност и повишаване конкурентоспособността на земеделските стопанства, подобряване изхранването на отглежданите животни, закупуване на земеделска техника за отглеждане на зърнени и фуражни култури, изграждане на плодохранилище, склад и др.

Предвижда се инвестициите да завършат най-късно до средата на 2025 година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.