Земеделски производител от село Гецово започва да изпълнява европроект

В края на януари т.г. Цветомир Цонев подписа договор за изпълнение на проект „Изграждане на склад за селско-стопанска продукция и инвентар в село Гецово, община  Разград”. Той е с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”.

Общата стойност на инвестицията е 392 697.22 лева, от които 196 348.61 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалата част е собствено участие на бенефициента.

Земеделският производител управлява собствено стопанство, състоящо се от близо 7 хектара биологично сертифицирани овощни насаждения – орехи, мушмули, череши, сливи и лешници, 2 хектара пасища (в преход за био-сертифициране) и животновъден обект, включващ 62 овце - месодайна порода.

За подобряване дейността на стопанството и опазване компонентите на околната среда, по настоящия проект са предвидени следните дейности: изграждане на склад за съхранение на продукцията и инвентара, израждане на мрежова фотоволтаична централа с инсталирана мощност 15 кВТч., доставка и изграждане на хладилна камера с обем 50 куб. метра, закупуване на тороразпръскващо ремарке и Мулчер с отклоняваща глава.

Очаква се проектните дейности да завършат най-късно до средата на 2025 година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.