В село Брестовене изграждат хале за плодове и зеленчуци по европейски проект

В началото на февруари т.г. „Хепи Чик” ЕООД подписа договор за изпълнение на проект, с който в Заветското село ще се изгради климатизирано хале за съхраняване и първична подготовка на плодове и зеленчуци за продажба.

Той се подкрепя от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.чрез подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”.

Общата стойност на инвестицията е в размер на 1 954 252.67 лева, от които 977 126.33 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите – собствено участие на бенефициента.

Проектните дейности предвиждат изграждане на климатизирано хале за съхраняване и първична подготовка на плодове и зеленчуци за продажба, включващо закупуване на технологично оборудване на охлаждащи вентилационни системи с оросяване, охлаждаща система за предохлаждане и система за компостиране на растителен отпадък.

Очаква се проектът да приключи в началото на 2025 година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.