Община Исперих продължава изпълнението на проекти по Програмата за развитие на селските райони

Местната управа продължава изпълнението на пет проекта с общ бюджет 2 056 223 лева, подкрепени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. С инвестиционните дейности се подобрява и благоустроява средата за живеене, спорт и развлечения в общината.

Към момента местната власт има подадени и два проекта в рамките на Стратегията за ВОМР на МИГ Исперих. Те са в етап на оценяване и се очаква скоро да бъдат сключени договори. С първия от тях ще бъде обновен градския стадион – втори етап, чрез подмяна на седалките, рехабилитация на футболното игрище и изграждане на фитнес на открито.  

С втория проект ще се въведат мерки за енергийна ефективност в спортна сграда в града (т. нар. Борцова зала) и ще се оборудва зала за фитнес, достъпна за всички спортни клубове в града. Общата стойност на двата проекта е 758 850 лева.

По допълнителния прием на подмярка 7.2 от Програмата за развитие на селските райони има внесено едно проектно предложение за ремонт и рехабилитация на ул. „Васил Левски” в общинския център и прилежащите ѝ тротоари, на стойност 1 878 404 лева.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.