Обновиха Гимназията по ветеринарна медицина и земеделие в Лозница по европроект

Завършиха ремонтните дейности в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и земеделие „Александър Стамболийски” в град Лозница. Те се осъществиха по проект с  финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Общата стойност на инвестицията е  1 502 144.95 лева, от които 1 189 976.48 лева са от Европейския фонд за регионално развитие, 209 995.85 лева са национално съфинансиране, а 102 172.62 лева е собственият принос на Община Лозница, бенефициент на евросредствата.

Въведени са  мерки за енергийна ефективност на основната сграда и физкултурния салон на училището. Изградена е отоплителна инсталация. Във физкултурния салон е поставена нова спортна настилка, нова тръбна мрежа, радиатори и нова осветителна инсталация.

За улеснение на хората с увреждания са монтирани подемни платформи към югозападния вход на учебното заведение и на стълбите.

Това съобщи на заключителна пресконференция директорът на Дирекция „Местно развитие и екология, устройство на територията и стопански дейности” в общинската управа инж. Данаила Савова.

Кметът на община Лозница Севгин Шукри благодари на всички ангажирани с проектните дейности. Подчерта, че в резултат от изпълнението му ще се повиши качеството на образователната среда и на учебния процес в професионалната гимназия.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.