По европроект в Разград създадоха специално гише за насочване към социални услуги

Местната управа на областния град обособи гише за насочване на ползващите социални услуги в Центъра за административно обслужване (ЦАО), намиращ се на партерния етаж в административната сграда.

Това стана в рамките на проект BG05SFPR002-200-0135 „Укрепване на общинския капацитет в Община Разград”, финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 г.

Бюджетът на проекта е в размер на 276 360 лева, които са изцяло безвъзмездна финансова помощ за бенефициента.

Срокът на изпълнение на дейностите е 24 месеца.

След проведен конкурс назначиха двама социални сътрудници и един специалист социални услуги. Абибе Ибрахимова, Бурчин Акифова и Симона Димитрова ще информират и ще  консултират местните общности относно възможностите за социална подкрепа и социално включване. Ще насочват потенциалните потребители към социалните услуги и другите механизми за социална подкрепа на общинската администрация, както и към останалите нейни задължения и ангажименти, свързани със Закона за лична помощ (ЗЛП) и Закона за хората с увреждания (ЗХУ).

Работното време на ЦАО е от понеделник до петък, в интервалите 8:30 - 12:30 часа и 13:00 – 17:00 часа. Възможностите за контакти със служителите са следните: телефон - 084/618306, e-mail: sdd_eksperts@razgrad.bg.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.