С европроект автосервиз в Кубрат подобрява енергийната си ефективност

„Авто сервиз плюс” ЕООД от град Кубрат е регистрирана през 2016 година и е с основна дейност „Техническо обслужване и ремонт на автомобили”. С цел намаляване на  сметките за постоянно поскъпващата електроенергия в дългосрочен план, фирмата ще изгради система за производство на електроенергия от възобновяеми източници – фотоволтаици за собствени нужди.

Доставката, монтажът и въвеждането в експлоатация на системата са одобрени по мярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности” от стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИГ Завет - Кубрат, а финансирането е от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общата  стойност на проекта е 49 125 лева, от които безвъзмездната помощ е 36 844 лева, а собственото финансиране - 12 281 лева.

Инвестицията ще допринесе за намаляване на вредите върху околната среда, преодоляването на икономическите последствия от разпространението на пандемията Covid-19 и повишаване конкурентоспособността на предприятието.

Времето за изпълнение на проектните дейности е до средата на 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.