Русенска фирма изпълнява европроект в Кубрат

„Гораинвест” АД реализира проект „Технологична модернизация в предприятието” с финансова подкрепа от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Основната дейност на дружеството е производство на сърцевинни панели, детайли за мебелната индустрия и заготовки за моливи. То е експортно ориентирано и реализира над 50% от продукцията си на външните пазари. Разполага с два производствени завода в градовете Русе и Кубрат.

Настоящият проект се изпълнява в град Кубрат. Бюджетът му е в размер на 1 410 826.23 лева, от които 698 358.98 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите 712 467.25 лева - собствено финансиране на бенефициента.

Целта на проекта е да се повиши ефективността на производствените процеси - да се постигне по-висока производителност, да се намалят производствените разходи и да се оптимизира производствената верига в предприятието.

Дейностите включват закупуване на линия за преработка на странични талпи, автомат за рендосване и профилиране с автоматична система за подаване и оптимизиращ циркуляр.

Инвестицията е съобразена с изискванията на принципа за „ненанасяне на значителни вреди” върху околната среда и допринася за екологичния преход на страната.

Всички дейности ще продължат до месец април 2024-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.