Исперихска фирма повишава конкурентоспособността си с евросредства

През ноември т.г. е подписан договор за изпълнение на проект „Повишаване на производствения капацитет и конкурентноспособността на „ГМ91” ЕООД”.

Той ще се осъществи с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. в рамките на процедура BG06RDNP001-19.738 МИГ Исперих, мярка 6.4. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности”.

Бюджетът на проекта е в размер на 88 700 лева, от които 79 830 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите 8 870 лева – собствено финансиране на бенефициента.

Фирмата е регистрирана в началото на годината и се занимава с производство на PVC и алуминиева дограма.

Проектните дейности включват закупуване на висококачествено производствено оборудване - автоматичен двуглав циркуляр за прецизно рязане на PVC и алуминиеви профили, залепваща машина, машина за рязане на стъклодържатели, копир фреза, машина за фрезоване на водоотливни канали и машина за фрезоване на делители (челна фреза).

Сред очакваните резултати от изпълнението на проекта са: повишаване производителността на труда, производствения капацитет, точността на обработката, качеството на изделията, разнообразяване на произвеждания асортимент, автоматизиране на част от процесите, намаляване на ръчния труд и влиянието на субективния фактор върху технологичния процес, привличане на нови клиенти, повишаване качеството и намаляване общото време за изпълнение на индивидуалните поръчки, подобряване условията на труд и запазване здравето на персонала, предлагане на висококачествена дограма на приемливи цени и постигане икономия на енергия.

Времето за изпълнение на дейностите е до средата на 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.