Зъболекар от Кубрат ще разшири дейността си с европроект

В началото на тази година Едноличен търговец „Д-р Тамер Халилов - Амбулатория за индивидуална практика за първична медицинска помощ от град Кубрат подписа договор за изпълнение на проект „Разширяване и разнообразяване дейността на ЕТ „Д-р Тамер Халилов АИППМП. Той е с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез мярка 6.4 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности” на МИГ Завет - Кубрат.

Стойността на проекта е в размер на 104 148 лева, от които 78 111 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите 26 037 лева - собствено участие на бенефициента.

Проектните дейности включват закупуване на стоматологично оборудване, състоящо се от модерен и иновативен стоматологичен юнит с горно окачванe и помощни агрегати към него - въздушен безмаслен компресор и аспирационен агрегат за включване към централна мокра аспирационна система, оборудване за стерилизация на стоматологични инструменти - дигитален Автоклав, снабден с опаковъчна машина и голям рентген за панорамни и секторни снимки.

Оборудването е с иновативни технически решения и е с много нови предимства.

Целта е бенефициентът да предоставя по-бързи и качествени услуги на своите пациенти, както и панорамни и рентгенови снимки на колегите си стоматолози.

Освен доставката на медицинските технически средства, проектът предвижда и разкриване на две работни места.

Времето за изпълнение на дейностите е до средата на 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.