Безплатна кухня по европроект в Кубрат осигурява храна за деца

Местната управа на лудогорския град изпълнява проект „Детска кухня” от Програма „Храни и основно материално подпомагане” 2021-2027 г.

Към настоящия момент 42 -ма малчугани на възраст от 10 месеца до 3 години от територията на общината получават безплатно обедно детско меню в рамките на проекта.

Продължава приема на документи за ползването на Детската кухня. Документите се подават в Дирекция „Социално подпомагане” на ул. „Цар Иван Асен II” № 1 в общинския център.

Всеки кандидат-потребител се оценява по един от следните критерии: най-нисък доход на член от семейството, най-ниска възраст на детето, дете сирак и деца с увреждания.

Одобрените потребители получават храната от кухнята на Детска ясла „МИР” в града, след уведомяване от общинската администрация.

Продължителността на проекта е до 30 септември 2025 г., като в този период социалните служби ще извършват проверки за това дали потребителите продължават да отговарят на условията и ще се приемат и нови заявки.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.