Семеен хотел в Разград изпълнява европейски проект

„Турсуна 2000” ЕООД реализира проект „Изграждане на нови фотоволтаични системи за собствено потребление в комбинация с батерии” с подкрепа от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Стойността на инвестицията е 198 000 лева, от които половината са безвъзмездна финансова помощ, а другата половина – собствено участие на бенефициента.

Дейностите предвиждат изграждане на фотоволтаична електроцентрала с мощност 60 kWp в местността „Кованлък” край областния град, където е разположен едноименния хотел „Кованлъка” на собственика. Включен е монтаж на фотоволтаични панели по скатовете на сградата, която е едноетажна и е със застроена площ 382 кв.м.

По проекта е предвидено изграждане на допълнителна фотоволтаична електроцентрала с мощност 6 kWp за собствени нужди на бензиностанция, с местонахождение в село Самуил, Разградска област.

Очаква се дейностите по проекта да приключат през месец май 2025-та година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.