Заветска фирма изпълнява европроект за създаване на складово стопанство

През януари т.г. „Завет” АД подписа договор за изпълнение на проект „Изграждане на складово стопанство за съхранение на суровини и продукция за фуражно производство”. Той е с финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” на МИГ Завет-Кубрат.

Дружеството произвежда ветеринарни лекарствени продукти, течни и прахообразни фуражни продукти.

Инвестицията е в размер на 102 849.60 лева, от които половината са безвъзмездна финансова помощ, а останалите - собствено участие на бенефициента.

Дейностите включват: изграждане на складово стопанство за съхранение на суровини и продукция от фуражното производство, закупуване и монтиране на стелажна система за палетни товари с капацитет 138 бр. и 2 електрически стакера с товароподемност до 1200 кг.

Изграденият склад ще позволи въвеждане на нови интегрирани и логистични производствени решения и технологии във фирмата. Суровините, материалите, както и продукцията ще се използват ефективно и рационално.

Времето за изпълнение на дейностите е до средата на 2025-та година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.