Модернизират Домашния социален патронаж в Завет с европроект

Местният парламент даде съгласие за кандидатстване с проектно предложение „Оборудване и обзавеждане на общинска социална инфраструктура – Домашен социален патронаж гр. Завет” в рамките на приема по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” на МИГ Завет - Кубрат.

Сред целите на проекта са подобряване качеството на предоставяните социални услуги, създаване на условия за повишаване на ефективността на услугите, свързани с приготвяне и предоставяне на топла готова храна за уязвимите категории от населението, и създаване на оптимални условия за функционирането на Домашен социален патронаж в гр. Завет чрез подмяна на амортизираното му оборудване и обзавеждане.

Като резултат се очаква де бъде осигурена модерна, функционална, здравословна и достъпна материална база на общинската социална инфраструктура, да се подобри   качеството и ефективността на извършваната грижа за възрастните и хора в неравностойно положение.

Крайният срок за подаване на проектното предложение е 17 май 2024 г. Минималният и максималният размер на заявената безвъзмездна финансова помощ за проекта следва да е в рамките от 19 558 до 391 160 лева.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.