ОИЦ - Разград се включва в проект на Българската търговско-промишлена палата

В рамките на проект „Партньорство за промени” с финансиране от Програма „Развитие на човешките ресурси”  2021-2027 г., екипът на Областния информационен център (ОИЦ) – Разград попълни и разпространи сред работодателите в Разградска област анкета за национално изследване.

Проектът се изпълнява от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в партньорство с Конфедерацията на труда „Подкрепа”, Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) и Министерството на труда и социалната политика.

Една от проектните дейности е проучване и изследване на географската (между различни територии) и секторната мобилност в България и по-конкретно проблемите, предизвикателствата и основните фактори, които определят тяхната динамика. По тази дейност се разпространява анкета сред работодатели, заети, социални партньори и бизнес общности от всички икономически дейности.

Другите дейности включват: разработване на регионални инструменти и модели за адаптация на предприятията и на заетите лица към промените, свързани с двойния преход, извършване на анализ на потребностите на структурите на БТПП от умения за повишаване на капацитета им за участие във всички етапи от цикъла на Европейския семестър и в развитието на нови индустриални отношения в контекста на Индусрия 4.0, идентифициране и внедряване на модели за прогнозиране на потребностите от умения и за създаване на благоприятна среда за учене през целия живот, изготвяне на програми за обучения на управленския персонал за придобиване на знания и умения за организация и оптимизация на бизнес процесите на секторно ниво в контекста на кръговата икономика. Планира се и провеждането на обучения на регионалните структури и на браншовите организации на БТПП за повишаване на капацитета им за ефективно участие в социалния диалог.

Бюджетът на проекта е в размер на 6 389 409.60 лева, които са изцяло безвъзмездна финансова помощ за бенефициента, а времето за неговото изпълнение до края на 2027 г.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.