За поредна година възпитаници на Гимназията по икономика в Разград ще практикуват в ОИЦ

Дванайстокласниците Виктория Владимирова, Елина Христова, Кристиана Иванова и Никола Бонев от специалността „Митническа и данъчна администрация” на Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман”, избраха Областния информационен център (ОИЦ) - Разград за провеждане на своята учебна практика.

Гимназистите чийто класен ръководител е Димитричка Петрова, ще стажуват в ОИЦ в периода от 25 април до 13 май 2024 г.

Те ще се запознаят с актуалните и предстоящи за обявяване процедури за прием на проекти по европрограмите до края на годината, новостите в електронната платформа за кандидатстване и отчитане на проекти ИСУН 2020, съдържанието на Единния портал на еврофондовете в България www.eufunds.bg, условията и възможностите за подкрепа на проекти през програмния период до 2027 г., и др.

Младежите ще участват и в реална работна среда при подготовката и провеждането на информационни събития на ОИЦ - Разград за популяризиране на ЕСИФ и ЕФСУ в България, както и в организирането на кампанията „Дни на Европа в Разград”, която ще се проведе по традиция на 9 май.

След завършване на практиката стажантите ще бъдат оценени от своите наставници и ще получат сертификати.

Техни съученици от десети клас също избраха ОИЦ - Разград за провеждане на учебната си практика. Те ще стажуват в офиса на ОИЦ от 1-ви до 15-ти юли.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.