БЧК в Исперих започна раздаването на хранителни пакети по европроект

В рамките на проект „Подкрепа” от Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., Областният съвет на Българския червен кръст започна предоставянето на пакети с хранителни продукти за хора в нужда в община Исперих.

Право да получат тази помощ имат хора с висока степен на уязвимост. Списъкът се изготвя от дирекция „Социално подпомагане”. Той включва хората получили енергийна помощ, както и тези, които са надвишили тази възможност, но имат ниски доходи, семейства с деца с увреждания, многодетни семейства, пострадали при форсмажорни обстоятелства и други.

По списък 2 238 граждани ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети, съдържащи 15 вида продукти: олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр и 7 вида консерви – зелен фасул, зрял боб, домати, грах, гювеч, пиле фрикасе и риба.

Раздаването на помощите се извършва в общинския пункт в гр. Исперих на ул. „Лудогорие” 12, бл. „Здравец“, във времето до 31 май 2024 година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.