Местната управа на Кубрат приключи успешно поредния социален европроект

От месец февруари 2023 г. до началото на май се осъществи проект „Грижа в дома в Община Кубрат”, финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 г.

Бюджетът на проекта е в размер на 775 368.81 лева, които са изцяло безвъзмездна финансова помощ за бенефициента.

В рамките на проекта на общо 229 потребители - възрастни и хора с увреждания бяха предоставени почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете, както и психологическа подкрепа на нуждаещите се от тях.

Целевата група получи съдействие и при доставката на храна, продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги, както и превенция, и профилактика на здравето и социалнозначими заболявания.

Услугите се предоставяха от 62-ма домашни помощници, двама психолози, двама лекари, една медицинска сестра по дейността превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания и шест други медицински сестри, предоставящи здравни услуги.

Ръководителят на проекта Ахмед Камбер  затвърди съществуващото мнение, че проект с такова обществено значение трябва да има своето продължение.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.