На 31 май и 1 юни ще се проведат Дните на Европа в Разград

Поради неблагоприятните метеорологични условия на 9 май, тринадесетите поредни „Дни на Европа в Разград” бяха отложени от организаторите – Областен информационен център (ОИЦ) - Разград и Община Разград.

Кампанията има за цел да популяризира приноса на европейските средства за развитието на града и Лудогорието.

Тя ще се състои в дните 31 май и 1 юни и включва традиционната Колоездачна обиколка на обновени с  европейски средства обекти и Конкурс за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа”.

Колоездачната обиколка се провежда със съдействието на Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка”, Аматьорски отбор „Раздвижи се”, Професионален футболен клуб „Лудогорец 1945“, Баскетболен клуб „Вълци – Разград“, Дигитално общество Разград, организирани отбори от училищата и Филиал - Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев”.

Стартът на велообиколката е на 31 май (петък) от 14:30 часа в Градския парк в Разград, и е с маршрут до Националния археологически резерват „Абритус” и обратно.

Всички завършили пробега ще получат талони за участие в томбола, в която ще бъдат раздадени 3 маркови велосипеда и над 50 награди – аксесоари и принадлежности за каране на колело.

В колоездачната обиколка могат да участват всички желаещи жители и гости на Разград без ограничение на възрастта.

Конкурсът за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа” е на 1 юни (събота) – международен Ден на детето.

Партньори при организирането и провеждането на конкурса за рисунка на асфалт са ЦПЛР - Център за ученическо техническо и научно творчество, ЦПЛР - Център за работа с деца, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Студио „Вдъхновение”, Център за извънучилищна подготовка „Резонанс” и извънкласни форми за рисуване към учебните заведения.

Индивидуално могат да участват всички желаещи деца и ученици до 8 клас.

Мястото на провеждане е Градскияя парк в Разград, а началото 15:30 часа.

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи – до 7 години, I-IV клас и V-VIII клас.

Награждаването на призьорите ще се извърши от жури в 16:30 часа. Във всяка възрастова група се присъждат Първа, Втора, Трета и поощрителни награди.

Наградите са пособия за рисуване.

Всеки участник в кампанията ще получи фланелка или шапка с логото на ОИЦ - Разград и с нея ще се включи в събитията от кампанията!

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.