Местната управа на Исперих изпълнява поредния европроект

В края на месец май откриха строителна площадка в село Тодорово по проект „Изграждане и възстановяване на зони за обществен отдих в населените места на община Исперих (Свещари, Тодорово, Йонково, Голям Поровец, Лудогорци, Подайва, Вазово и Белинци)”. Той се финансира от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез мярка 7.4 „Инвестиции в устройването, подобрението или разширяването на местни основни услуги за селското население, включително развлечения и култура, и свързаната с тях инфраструктура” на МИГ Исперих.

Дейностите предвиждат изграждане на зони за отдих с детски кътове, алеи с настилка от тротоарни плочи, поставяне на пейки и кошчета за смет в централните части на населените места.

Стойността на инвестицията е в размер на 104 273.56 лева, изцяло безвъзмездна финансова помощ за бенефициента Община Исперих, а периода за неговото изпълнение е почти до края на февруари 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.